Суп гороховий має ні з чим не порівнянний смак, зазвичай його готують із сушеного гороху з додаванням копченого м’яса та грінок.
Горох – найдавніша сільськогосподарська культура, яку вирощують вже тисячу років. Густий та ароматний смачний гороховий суп ми також пам’ятаємо з дитинства. Його часто готували у їдальнях. А ось у наші дні як готувати такий суп знають далеко не всі молоді кулінари, саме їм ми намагатимемося допомогти. Перш ніж вибрати рецепт горохового супу, вам необхідно визначитися, який горох взяти і який суп з гороху ви хочете отримати. Рецепт приготування може використовувати свіжий, консервований та сушений горох. З останнього виходить дуже смачний гороховий суп-пюре. Якщо ви оберете сушений горох, вам обов’язково треба знати, як правильно варити його із сушеного гороху. Такий горох необхідно попередньо замочувати щонайменше на 2 годин. Рецепт горохового супу пюре може бути і з використанням свіжого горошку, але смак такого супу звичайно ж буде інший.
Рецепти горохових супів умовно можна розділити на дві категорії, це горохові супи з м’ясом або супи горохові пісний. Крім цього, існує і рецепт горохових супів з грибами. Приготування супу з м’ясом або копченостями також має варіанти. Добре розварений горох може заливатись бульйоном або шматочки м’яса додаються в процесі варіння гороху. Отже, у вас є вибір, як готувати гороховий суп. Рецепт супу з м’ясом може включати практично будь-яке м’ясо: куряче – дуже смачний суп з куркою, а також свинину, яловичину, баранину.
Чудовий рецепт приготування смачного обіду. Суп гороховий – ідеальна страва до Вашого столу!
Покрокове приготування курячого супу горохового
- Горох 50 г.
- Картопля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 з.
- Сіль по смаку
- Перець чорний мелений по смаку
- Горох попередньо замочити у воді на 2:00. Протягом 30 хвилин варити на повільному вогні
- Додати дрібно нарізану картоплю
- Підсмажити на сковороді дрібно нарізані цибулю та моркву
- Додати в каструлю зажарку. Посолити, додати часник. Все ретельно перемішати
Суп готовий. Розлити по тарілках. Ваші гості залишаться задоволеними після ситного обіду. Смачного!