Сметанний соус

Сметанний соус

Сметанний соус – це ніжний, ароматний соус на основі сметани, який додає стравам м’якого вершкового смаку. Його використовують у багатьох кухнях світу, зокрема й в українській. Соус добре поєднується з м’ясними, рибними та овочевими стравами, а також використовується для заправки вареників, голубців, дерунів і тушкованих страв.

Основні інгредієнти:

  • Сметана (від 15% жирності й більше)
  • Борошно або крохмаль (для загущення)
  • Вершкове масло
  • Сіль, перець
  • Додатково: цибуля, часник, зелень, гриби, гірчиця, лимонний сік або гірчиця для смаку

Приготування:

  1. Базовий варіант: на розтопленому вершковому маслі обсмажують борошно до золотистого кольору, потім поступово вводять сметану, ретельно перемішуючи, щоб уникнути грудочок. Додають спеції за смаком.
  2. Зі спеціями або зеленню: наприкінці приготування додають подрібнену зелень (кріп, петрушку) або часник для аромату.
  3. Грибний сметанний соус: обсмажені гриби додають до основного соусу, що надає йому особливого смаку.
  4. Гострий варіант: додають трохи гірчиці, лимонного соку або навіть тертий хрін.

Соус виходить ніжним і може мати як рідку, так і густу консистенцію, залежно від способу приготування. Він ідеально доповнює як традиційні українські, так і сучасні страви.

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 90 ккал
Білки: 34 г
Жири: 12 г
Вуглеводи: 56 г
Кроки
20 хвВідеорецептДрук
  • Сметанний соус
    Сметану перелити в миску
  • Сметанний соус
    Додати подрібнені часник та петрушку
  • Сметанний соус
    Додати тертий огірок та посолити

Соус готовий. Тепер можна викласти у соусницю. Страва стане чудовою приправою до будь-якого гарніру Вашого святкового столу. Приємного апетиту!

Адміністратор
Author: Адміністратор

Владелец сайта

Поділитися з друзями
Рейтинг
( 7 оцінок, середнє 3.57 з 5 )
Приготуємо щось смачне?
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: